IT BIZTONSÁGTECHNIKA

A képzés célja, hogy a munkatársak részére érthető módon bemutassa az online támadások fajtáit, módszereit, valamint azt, hogyan tarthatjuk biztonságban eszközeinket.

Készült: 2019.09.05., Pintér Viktória

Tartalom

A képzés során gyakorlatias útmutatást szerettünk volna adni a tanulóknak, hogy megvédhessék eszközeiket, bankkártyájukat, személyes adataikat egy esetleges támadástól. A támadók számos módon beléphetnek számítógépünkre, hozzájuthatnak vállalati adatokhoz, feltörhetik bankszámlánkat, melyekhez mi magunk is könnyen hozzásegíthetjük a hackereket, azáltal, hogy nem járunk el kellő óvatossággal akár egy email megnyitása során.

Koncepció

A tananyagot két részre osztottuk, melynek első fejezetében bemutatjuk az alapvető fogalmakat, statisztikákat. A második részben egy játék keretében különböző gyakorlatias feladatokon keresztül a a felhasználó biztonságba helyezheti online eszközeit. Minden fejezetet egy rövid tesztkérdés sorral zártunk. A tananyag egy rövid kivonatát képezte a vállalat IT biztonságtechnikai szabályzatának, mely a tananyag megtekintését követően pdf formátumban is elérhetővé vált a tanulóknak.

Vizualitás

A megjelenést egy játékos és vidám környezetbe helyeztem el, vektoros grafikai elemek alkalmazásával. Alapszínként a kéket határoztam meg, melyet az informatikával társítottam gondolatban. Szerencsére a színválasztásban az IT-s munkatársak is megerősítettek. 🙂

Eredmény

Tudj meg többet a hacker támadásokról! A támadási formák megtekintéséhez kattints a START gombra.

Powered by elearningfreak.com