Kártérítés

MUNKÁLTATÓI KÁRTÉRÍTÉS

A munkáltató köteles megtéríteni a munkavállalónak a munkaviszonnyal összefüggésben okozott kárt. De vajon minek a megtérítését lehet követleni a munkáltatón? A tananyagot a munkáltatói jogkörgyakorlók részére állítottuk össze.

Készült: 2017.05.08, Pintér Viktória

Tartalom

Az anyagban kitérünk az elmaradt jövedelemre (elmaradt munkabér és bizonyos rendszeres juttatások), dologi kárra, a sérelemmel, illetve ennek elhárításával összefüggésben felmerült indokolt költségekre, valamint a nem vagyoni károkra.

Koncepció

A fejezetet egy eldobott banánhéj köré építettem fel, illetve használtam szimbólumként, mely sok galibát okozhat főként, ha a munkavégzés területén csúszunk el rajta. Milyen felelősség terheli a munkáltatót? Milyen további károkat kell megfizetnie?

Vizualitás

A munkáltatói kártérítési felelősség alapvető szabályainak bemutatásához grafikus illusztrációkat használtam, melyeket igyekeztem némi humorral fűszerezni. Azonban a banánhéj végig megjelenik a tananyagban, mint vezérmotívum. A főbb színek pedig a kék és a sárga, melyek kiválóan működnek együtt.

Eredmény

A tananyag megtekintéséhez kattints a lenti nyílra és tekintsd meg a demót!

Powered by elearningfreak.com